Puhelinsovellus energiansäästämiseen ja seurantaan

Vihreä Älyenergia on kehittänyt asiakkailleen sovelluksen, joka tarjoaa ensimmäisenä maailmassa asiakaskohtaisen energiansäästöohjelman. Sovellus näyttää sähkölämmitykseen, sähkösaunaan, sähköauton lataukseen ja kodinkoneisiin kuluvan energian.

Sovelluksen avulla voit:

  • Ajoittaa kulutuksen edullisemmille ja sen myötä ekologisemmille tunneille.
  • Nähdä sähkölämmitteisissä asunnoissa sisälämpötilan vaikutuksen.
  • Näe sähkösaunan lyhyemmän lämmityksen vaikutus.
  • Seurata kuukausittaisia raportteja energiankäytöstäsi.
  • Nähdä laskujesi maksutilanteen.

Sähkönkulutustiedon avulla sovellus rakentaa yksilöllisen energiansäästöohjelmapelin, jossa voit edetä olemalla ekologinen sähkönkäyttäjä. Sovellus antaa tietoa, milloin sähköä kannattaa käyttää ja miten olet onnistunut siirtämään tai vähentämään sähkönkäyttöäsi. Peli antaa palautetta sähkönkäytöstäsi ja näet miten voit säästää rahaa sekä pienentää hiilidioksidipäästöjäsi kuukausi/vuositasolla. Katso tarkemmat ohjeet ja tiedot miten voit käyttää Energiansäästöohjelmaa.

Sovellus antaa arvion sähkölämmitteisen asuntosi energiatehokkuudesta. Sovellus arvioi miten ilmalämpöpumppu tai aurinkopaneelit vaikuttavat energiatehokkuuteen ja kuinka paljon niillä voi säästää. Lisäksi voit seurata pörssisähkön tuntikohtaista hintaa. Sovellus löytää tuntikulutustiedosta esimerkiksi auton lataukseen tai saunan lämmitykseen menneen sähkön ja CO2 päästöt.

Sovellus löytyy sovelluskaupoista nimellä 'älyenergia'.

Android: Google play kauppaan

Iphone: Apple play storeen

Lue lisää: https://vihreaenergia.com/appis