Miltä nyt näyttää sähkön hintojen osalta?


Julkaistu: 1.12.2022

Sähkön hinta on erittäin korkealla tällä viikolla, joten kaikessa kulutuksessa kannattaa pyrkiä säästämään ja välttämään eritoten kalliimpia iltatunteja. Lämmityksen lasku minimitasolle ja käytön ajoittaminen ovat avainasemassa. Sähkösaunaa suosittelemme käyttämään vasta viikonloppuna tai kun hinnat ovat alempia.


Julkaistu: 9.8.2022

Kaikille ikävänä asiana Ukrainan sota tulee vaikuttamaan myös ensi talvena sähkön hintaan Suomessa. Tästä nähtiin alustava esimerkki viime joulukuussa kun Venäjä arvatenkin Putinin toimesta lopetti kaasun päiväkaupan, joka pudotti kaasun tuonnin Venäjältä noin puoleen ja nosti kaasun hinnan ennätyskorkealle. Kun samaan aikaan oli ennätyskylmää, niin Suomessakin nähtiin yli 1€/kWh tuntihintoja. Tämä johtui siitä, että Suomen sähkön aluehinta kiinnittyi Keski-Euroopan kaasun hintaan Viron kautta. Ensi talvena kaasun tulo on vielä heikompaa, joten alustavasti Keski-Euroopan hinnat voivat olla vielä korkeampia.

Olkiluoto kolmosen kanssa on ollut uusia hankaluuksia, ja sen osalta ensi talvikaan ei ole vielä täysin varmaa. Jos Olkiluoto kolmonen toimii hyvin ja muutenkin ydinvoimalamme toimivat moitteetta, niin on mahdollista että Venäjältä katkennut sähkön tuonti saadaan korvattua. Tämäkään ei poista hintojen tuntikohtaista vaihtelua, koska 2022 Suomeen rakennetaan 1700MWh tuulivoimaa, joka tuulisena hetkenä tuo erittäin edullista sähköä.

Yhteenvetona voi todeta että ensi talvena on iso riski varsin kalliille sähkön hinnoille, mutta tuulisena aikana hinnat voivat olla myös varsin matalalla. Tällöin on erittäin tärkeää ymmärtää sisälämpötilan ja kulutuksen ajoituksen merkitys sähkönkulutukseen. Sovelluksemme on markkinoiden paras tähän käyttöön, ja se myös osaa lukea kulutustiedoistasi, miten voit sähkön käytössäsi säästää ja ohjaa ekologisuuteen sekä seuraa sähkönkäyttötottumuksiasi.

Kuitenkin talven jälkeen pitkällä tähtäimellä tuntihintainen sopimuksemme on luultavasti edullisin pienen kulutuksen kohteille, joissa ei ole sähkölämmitystä.

Tuntisähkötuotteemme: vihreaenergia.com/tuotteet
Älyenergia-sovellus: vihreaenergia.com/appis

Kalle Nevala
Vihreä Älyenergia Toimitusjohtaja

Väen Verraton

0.88snt/kWh

+ tuntikohtainen pörssihinta

100% fossiilivapaa

Seuraa Nordpool Spot tuntihintaa
Säästä Älyenergia -appimme avulla!
Alle 30 000 kWh kohteisiin