OTA YHTEYTTÄ

Kiireellisissä asioissa kannattaa soittaa meille. Nopeimmin voit saada vastauksen alla olevista usein kysytyistä kysymyksistä.

Soita

029 1800088 (MPM/PVM)

Arkisin 09.00-17.00

Laita meiliä

asiakaspalvelu@vihreaenergia.com

USEIN KYSYTYT

Sopimuksen siirto GNP Energy Finlandin myyntiin 1.1.2019 alkaen

Sähkösopimus:

 • Sähkönmyyjä vaihtuu.
 • Sähkön toimitus jatkuu katkeamatta, paikallinen sähköverkkoyhtiö on edelleen vastuussa fyysisestä toimituksesta.
 • Sopimustiedot ja –ehdot eivät muutu.
 • Myyntisopimuksen siirtyminen toiselle myyjälle ei oikeuta sähkösopimuksen ennenaikaiseen irtisanomiseen.

Laskutus:

 • GNP Energy Finland Oy laskuttaa sähköstä sopimuksen siirtymisestä alkaen voimassa olevan sähkösopimuksen mukaisesti.
 • Edeltävä sähkönmyyjä laskuttaa sopimuksen siirtymiseen asti.
 • Laskujen ulkoasu ja maksutiedot muuttuvat.
 • Sähköiset laskutustavat voi joutua aktivoimaan uudelle myyjälle.

Sopimuksesi on siirtynyt portfolio kaupan myötä GNP Energy Finlandin myyntiin 1.1.2019 alkaen. Ilmoitimme tästä asiakkaille 12.12.2018.

GNP lähettänyt laskuja tammikuun kulutukselle ja siitä eteenpäin.

Jos sopimuksesi on ollut meillä pidempään, niin todennäköisesti sopimuksesi on siirtynyt GNP Energy Finlandin myyntiin. Olemme ilmoittaneet heille sinun tiedot esim. sähköpostin. He ovat lähettäneet laskun, mutta ehkä se on jäänyt roskapostiin.

Kannattaa olla yhteydessä GNP Energyn Finlandin asiakaspalveluun ja kysellä laskusta heiltä.

Jos sopimuksesi on ollut pidempään meillä, niin sopimuksesi on todennäköisesti siirretty GNP Energy Finlandin myyntiin. Ilmoitimme tästä siirroksesta joulukuun aikana asiakkaille.

GNP Energy Finland on lähettänyt sinulle laskuja tammikuusta lähtien. Todennäköisesti heidän lähettämä lasku ei ole tullut sinulle asti tai se on mennyt roskapostien joukkoon. Tämän takia GNP Energy Finland on todennäköisesti laittanut laskun perintään.

Voit olla yhteydessä tarvittaessa GNP Energy Finlandin asiakaspalveluun laskuun liityen.

Jos sopimuksesi on ollut pidempään meillä, niin sopimuksesi on todennäköisesti siirretty GNP Energy Finlandin myyntiin. Ilmoitimme tästä siirroksesta joulukuun aikana asiakkaille.

GNP Energy Finlandilla on oma nettipalvelunsa, joten meidän tunnukset eivät enää käy sinne kirjautumiseen.

Voit olla yhteydessä tarvittaessa GNP Energy Finlandin asiakaspalveluun nettipalveluun ja kirjautumiseen liityen.

Muutto

Jos kohteessa on sähköt päällä, saatte sopimuksen alkamaan puhelimitse jopa samana arkipäivänä. Nettipalvelun kautta sopimuksen saa alkamaan kolmen päivän päästä. Jos kohteessa ei ole sähköjä päällä, suosittelemme soittamaan meille.

Teillä ei välttämättä ole tarvetta olla heihin yhteydessä. Me ilmoitamme siirtoverkon haltijalle tarvittavat tiedot ja he tekevät siirtosopimuksen.

Jos kyseessä on omakotitalo tai vapaa-ajan asunto, niin teidän täytyy siirtää myös sähköliittymä omiin nimiinne. Näissä tapauksissa teidän pitäisi olla erikseen yhteydessä siirtoverkon haltijaan eli paikalliseen sähkölaitokseen.

Lähtökohtaisesti emme irtisano vanhan osoitteen sähkönmyynti- ja sähkönsiirtosopimusta. Jos asiakas erikseen pyytää sitä, niin silloin voimme tehdä sen.

Vanhan osoitteen sopimuksen irtisanomiseen tarvitsemme 1) vanhan osoitteen ja 2) viimeisen päivän, kun tarvitsette sähköjä sinne.

Voitte lähettää ne vaikka sähköpostilla: asiakaspalvelu@vihreaenergia.com

Ilmoita asiakaspalveluumme (029 1800088, asiakaspalvelu@vihreaenergia.com tai portaalin kautta "ota yhteyttä") seuraavat tiedot:

 • Poismuuton päivämäärä vanhasta osoitteesta
 • Muuttopäivämäärä uuteen osoitteeseen
 • Uusi osoite

Ilmoita asiakaspalveluumme (029 1800088, asiakaspalvelu@vihreaenergia.com tai portaalin kautta "ota yhteyttä") seuraavat tiedot:

 • Poismuuton päivämäärä
 • Loppulaskun lähetysosoite

Siirtoverkko huolehtii sähköjen kytkennästä. Yleensä sähköjen kytkentä tehdään etänä.

Etäkytkentä saattaa joskus epäonnistua, joten soittakaa paikallisen siirtoverkon asiakaspalveluun.

Sähkönmyyjän vaihto

Myyjänvaihto tilanteissa sopimus voi alkaa aikaisintaan +15 päivän päästä.

Jos määräaikainen sopimus nykyisen myyjäsi kanssa ehtii päättyä ennen meidän sopimuksen alkamispäivää, niin sovimme myyjäsi kanssa että he pidentävät sopimuksesi päättymispäivää siihen asti kun meidän sopimus alkaa.

Tuotteet

Kaikki muut paitsi pörssisähkö tunti - tuote ovat yleissähkö tuotteita. Pörssisähkö tunti tuotetta voi ajatella sekä kausi että yö/päivä sähkö tuotteeksi koska hinta vaihtuu tunneittain. Sähkö on halvempaa yön ja viikonlopun tunteina.

Pörssisähkö tunti tuotteemme

Ilmoita asiakaspalveluumme tuotteen nimi, mihin haluat vaihtaa (029 1800088, asiakaspalvelu@vihreaenergia.com tai portaalin kautta "ota yhteyttä").

Vaihto onnistuu mihin tahansa normaalihintaiseen tuotteeseen.

Laskutus

Joo kyllä onnistuu. Ilmoita asiakaspalveluumme (029 1800088, asiakaspalvelu@vihreaenergia.com tai portaalin kautta "ota yhteyttä") mille päivälle haluat siirtää eräpäivän.

Sähköpostitse lähetettävät laskut saattavat joutua helposti roskapostien joukkoon. Laskun pitäisi löytyä, kun etsit sähköpostistasi hakusanalla "Vihreän Älyenergian sähkölasku".

Lähetämme laskun vasta, kun sopimuksesi saldo ylittää 10€. Jos kulutuksesi on pientä, niin saattaa mennä muutama kuukausi ennen kuin saat ensimmäisen laskun.

Muut

Ostamme alkuperätakuita joilla voimme varmistaa, että asiakkaan kuluttama sähkö on tuotettu haluamallaan tuotantomuodolla. Kerromme joka vuosi asiakkaillemme missä tuotantolaitoksessa hänen sähkönsä on tuotettu.

Noudatamme Energiateollisuus ry:n suosittelemia yleisiä sähkönmyyntiehtoja.

Kyllä ostamme. Emme ota välityspalkkiota ylijäämän ostosta.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin teemme aurinkosähkön ostosopimuksen.