OTA YHTEYTTÄ

Kiireellisissä asioissa kannattaa soittaa meille. Nopeimmin voit saada vastauksen alla olevista usein kysytyistä kysymyksistä.

Soita

029 1800088 (MPM/PVM)

Arkisin 09.00-17.00

Laita meiliä

asiakaspalvelu@vihreaenergia.com

USEIN KYSYTYT

Olen saanut tiedotteen että sopimukseni siirretään GNP Energy Finland Oy:lle 1.1.2019 alkaen.

Kaikki siirtymiseen liittyvät asiat on hoidettu puolestanne yhdessä uuden toimittajan sekä paikallisen verkkoyhtiön kanssa. Sopimuksen siirtyminen ei edellytä teiltä toimia.

Sähkösopimus:

 • Sähkönmyyjä vaihtuu.
 • Sähkön toimitus jatkuu katkeamatta, paikallinen sähköverkkoyhtiö on edelleen vastuussa fyysisestä toimituksesta.
 • Sopimustiedot ja –ehdot eivät muutu.
 • Myyntisopimuksen siirtyminen toiselle myyjälle ei oikeuta sähkösopimuksen ennenaikaiseen irtisanomiseen.

Laskutus:

 • GNP Energy Finland Oy laskuttaa sähköstä sopimuksen siirtymisestä alkaen voimassa olevan sähkösopimuksen mukaisesti.
 • Edeltävä sähkönmyyjä laskuttaa sopimuksen siirtymiseen asti.
 • Laskujen ulkoasu ja maksutiedot muuttuvat.
 • Sähköiset laskutustavat voi joutua aktivoimaan uudelle myyjälle.

Hinnoittelu pysyy samana kuin nytkin.

Tuotanto muoto pysyy samana mikä sinulla on ollut nytkin. Esim. jos sinulla on ollut tuuli tuote meidän kanssa, niin myös GNP Energy Finland toimittaa sinulle 100% tuulella tuotettua sähköä.

Kyllä. Jos sinulla on pörssisähkö tunti tuotteemme, niin GNP Energy Finland laskuttaa tuntipohjaisesti

GNP Energy Finlandilla on oma nettipalvelunsa, jossa voi seurata mm. laskutustasi. Meidän kirjautumistunnukset eivät enää käy heidän palveluun.

Voit seurata kulutustasi paikallisen siirtoverkon nettipalvelusta.

Sopimuksen siirto GNP Energy Finlandille on parhaillaan käynnissä. GNP:n myyjänvaihtoilmoitus on tullut ensin ja siirtoverkko on käsitellyt sen. Uuden sähkönmyyjäsi myyjänvaihtoilmoitus on tullut myöhemmin ja se on jäänyt käsittelemättä koska GNP:n ilmotus ehdittiin käsitellä ensiksi.

Sinun täytyisi ottaa yhteyttä GNP Energy Finlandin asiakaspalveluun (puhelimella soitto nopeampaa) ja pyytää heitä perumaan sopimuksensa. Tämän jälkeen ilmoita uudelle myyjällesi että olet perunut toisen myyjän sopimuksen.

GNP Energy Finland asiakaspalvelu: Puhelin 09 6898 8780 (arkisin klo 9-11, 12-14) - Sähköposti: moi@gnp.energy

Muutto

Jos kohteessa on sähköt päällä, saatte sopimuksen alkamaan puhelimitse jopa samana arkipäivänä. Nettipalvelun kautta sopimuksen saa alkamaan kolmen päivän päästä. Jos kohteessa ei ole sähköjä päällä, suosittelemme soittamaan meille.

Teillä ei välttämättä ole tarvetta olla heihin yhteydessä. Me ilmoitamme siirtoverkon haltijalle tarvittavat tiedot ja he tekevät siirtosopimuksen.

Jos kyseessä on omakotitalo tai vapaa-ajan asunto, niin teidän täytyy siirtää myös sähköliittymä omiin nimiinne. Näissä tapauksissa teidän pitäisi olla erikseen yhteydessä siirtoverkon haltijaan eli paikalliseen sähkölaitokseen.

Lähtökohtaisesti emme irtisano vanhan osoitteen sähkönmyynti- ja sähkönsiirtosopimusta. Jos asiakas erikseen pyytää sitä, niin silloin voimme tehdä sen.

Vanhan osoitteen sopimuksen irtisanomiseen tarvitsemme 1) vanhan osoitteen ja 2) viimeisen päivän, kun tarvitsette sähköjä sinne.

Voitte lähettää ne vaikka sähköpostilla: asiakaspalvelu@vihreaenergia.com

Ilmoita asiakaspalveluumme (029 1800088, asiakaspalvelu@vihreaenergia.com tai portaalin kautta "ota yhteyttä") seuraavat tiedot:

 • Poismuuton päivämäärä vanhasta osoitteesta
 • Muuttopäivämäärä uuteen osoitteeseen
 • Uusi osoite

Ilmoita asiakaspalveluumme (029 1800088, asiakaspalvelu@vihreaenergia.com tai portaalin kautta "ota yhteyttä") seuraavat tiedot:

 • Poismuuton päivämäärä
 • Loppulaskun lähetysosoite

Siirtoverkko huolehtii sähköjen kytkennästä. Yleensä sähköjen kytkentä tehdään etänä.

Etäkytkentä saattaa joskus epäonnistua, joten soittakaa paikallisen siirtoverkon asiakaspalveluun.

Sähkönmyyjän vaihto

Myyjänvaihto tilanteissa sopimus voi alkaa aikaisintaan +15 päivän päästä.

Jos määräaikainen sopimus nykyisen myyjäsi kanssa ehtii päättyä ennen meidän sopimuksen alkamispäivää, niin sovimme myyjäsi kanssa että he pidentävät sopimuksesi päättymispäivää siihen asti kun meidän sopimus alkaa.

Tuotteet

Kaikki muut paitsi pörssisähkö tunti - tuote ovat yleissähkö tuotteita. Pörssisähkö tunti tuotetta voi ajatella sekä kausi että yö/päivä sähkö tuotteeksi koska hinta vaihtuu tunneittain. Sähkö on halvempaa yön ja viikonlopun tunteina.

Pörssisähkö tunti tuotteemme

- Kirjaudu nettipalveluumme https://asiakas.vihreaenergia.com/

- Mene 'Asiakastiedot'-välilehdykälle.

- Sopimukset-kohdasta löydät sopimuksen/tuotteen.

Ilmoita asiakaspalveluumme tuotteen nimi, mihin haluat vaihtaa (029 1800088, asiakaspalvelu@vihreaenergia.com tai portaalin kautta "ota yhteyttä").

Vaihto onnistuu mihin tahansa normaalihintaiseen tuotteeseen.

Laskutus

Joo kyllä onnistuu. Ilmoita asiakaspalveluumme (029 1800088, asiakaspalvelu@vihreaenergia.com tai portaalin kautta "ota yhteyttä") mille päivälle haluat siirtää eräpäivän.

Sähköpostitse lähetettävät laskut saattavat joutua helposti roskapostien joukkoon. Laskun pitäisi löytyä, kun etsit sähköpostistasi hakusanalla "Vihreän Älyenergian sähkölasku".

Lähetämme laskun vasta, kun sopimuksesi saldo ylittää 10€. Jos kulutuksesi on pientä, niin saattaa mennä muutama kuukausi ennen kuin saat ensimmäisen laskun.

Muut

Ostamme alkuperätakuita joilla voimme varmistaa, että asiakkaan kuluttama sähkö on tuotettu haluamallaan tuotantomuodolla. Kerromme joka vuosi asiakkaillemme missä tuotantolaitoksessa hänen sähkönsä on tuotettu.

Noudatamme Energiateollisuus ry:n suosittelemia yleisiä sähkönmyyntiehtoja.

Kyllä ostamme. Emme ota välityspalkkiota ylijäämän ostosta.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin teemme aurinkosähkön ostosopimuksen.